Двойката EURUSD направи умерено възстановяване вчера

Технически анализ за 17.08.201009.34.AM

EURUSD

Двойката направи умерено възстановяване вчера, достигайки връх на 1.2871 и затвори на 1.2825. По-нататъшния низходящ натиск беше отхвърен около долната граница на възходящия канал, но смятам че е твърде рано да се каже че бичия сценарий се е върнал обратно. Ако погледнем на дневната графика, всъщност цената все още прави по-ниски върхове и дъна и трябва да имаме поне по-висок връх, за да видим бъдещо възвръщане нагоре. Второстепенната трендлиния на съпротива (в бяло) на четиричасовата графика може би е важен технически фокус на този етап. Последователно движение над трендлинията на съпротива може да предизвика по-нататъшно възходящо възстановяване към 1.2930 преди тестването на 1.3000. В посока надолу, първата подкрепа е 1.2780. Пробив под това ниво може да доведе до натиск надолу за тестване на 1.2700 и долната линия на бичия канал.

GBPUSD

Паунд/долар също направи умерено възстановяване вчера. На четирачсовата графика можем да видим, че сега цената тества трендлинята на съпротива, която трябва да бъде нарушена нагоре, за да видим евентуално по-нататъшно възстановяване с тестване на 1.5780. В посока надолу, 1.5550 и долната линия на възходящия канал остават ключови подкрепи на този етап. Пробив под тази зона може да стане сериозна заплаха за основните възходящи очаквания.

USDJPY

Долар/йена не успя да продължи възходящата корекция вчера, пробивайки под второстепенния бичи канал, както можем да видим на четиричасовата графика, показвайки възможен низходящ натиск за ретестване на района 84.82/73. Непосредствена съпротива имаме на 85.50, последвана от 85.90. Пробив над този регион може да ни отведе в неутрална зона, като посоката ще стане неясна, но основния сценарий остава низходящ.

USDCHF

Долар/франк имаше значителен низходящ моментум вчера, като направи дъно на 1.0350 и закри деня на 1.0392. Краткосрочните сигнали са низходящи, но се нуждаем от убедително движение под 1.0350 за продължаване на мечешкия сценарий с тестване на 1.0220. Най-близката съпротива е 1.0450. Пробив над това равнище ще ни върне обратно в отегчителния рейнджов пазар.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95″АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *