Дебне ни нова ипотечна криза, според Алан Грийнспан

Светът е заплашен от нова ипотечна криза заради продължаващия срив в цените на недвижимите имоти, предупреди бившият председател на Федералния резерв Алан Грийнспан.
Рискът от пълен банкрут на милиони домакинства се увеличава правопропорционално на намаляването цените на имотите. Имотният пазар е на ръба иаз ще бъда много обезпокоен, ако този проблем не се разреши в най-скоро време, коментира Грийнспан.
Брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ пък ще се свие с процент през следващото тримесечие, прогнозира бившият председател на Фед.
Според него, икономическата ситуация в САЩ действително се подобрява, но пък банките се изправят пред дефицит на капитали. Това, от своя страна, ще се отрази негативно на кредитирането и ще забави възстановяването на икономиката.
Недостигът на капитал в банковия сектор на САЩ, според Грийнспан, е значително по-голям, отколкото дефицитът, установен от банковия страс-тест, проведен от прлавителството на Обама сред19-те най-големи банки в страната на неограничените възможности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *