Декларации за данъчни облекчения за деца

НАП публикува декларациите, с които могат да се използват данъчните облекчения за деца, включително и при тези с увреждания.Право на тях имат родители, чиито доходине превишават минималната работна заплата. Облекчение могат да използват и родителите на деца с увреждания.

Догодина родител, които има доход до размера на минималната работна заплата, може да намали данъчната си основас 200 лева при едно дете, 400 лева – при две деца и 600 лева – при три.

При дете с увреждания от 50 и над 50 на сто данъчната основа може се намали с 2000 лева. За да се случи това, родителят, който ще ползва облекчението,трябва да подаде декларация.

Вариантите са два.

Първият едекларацията да бъде предадена на работодателяпо трудово правоотношение, което трябва да стане през декември тази година.Другият е в рамките на данъчната кампания догодина, която ще продължи до 3 май. Тогавадекларациите се подават пред Националната агенция за приходитезаедно с годишната данъчна декларация.Данъчните облекчения се използват за доходите през 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *