Делът на свободните апартаменти в САЩ достигна най-високo ниво от 22 години

Делът на незаетите апартаменти в САЩ достигна най-високото си ниво от 22 години насам през второто тримесечие, показват данни на компанията за проучвания в сферата на недвижимите имоти Reis Inс.
Делът на свободните апартаменти се увеличи до 7,5% от 6,1% година по-рано. Последният път, когато е имало толкова много незаети апартаменти, е през 1987 г., когато делътимдостигна 7,6 на сто.
Безработицата и намаленото трудово заплащане свиват обхвата от потенциални наематели в противоречие с прогнозите, че вероятните купувачи на имоти биха предпочели да ползват под наем, отколкото да купуват при спад на цените на жилищата, пише Bloomberg.
Офертните наеми за апартаменти се понижиха с 0,6 на сто през второто тримесечие спрямо първото и промяната е със същия размер както през първото тримесечие, когато компанията отчете най-големия спад от старта на статистиката.
Спрямо година по-рано исканият наем е намалял с 0,7 на сто до средно 1040 долара месечно.
Реалните наеми, при които се случват договорите обаче, са се понижили с 0,9% спрямо предходното тримесечие до 975 долара, а в сравнение с година по-рано са с 1,9 на сто по-ниски.
Делът на незаетите апартаменти е нараснал, въпреки че заетите апартаменти са се увеличили с 2530 единици, казват от Reis. Строителството на общо 22 696 единици е било завършено миналото тримесечие, като стойността за първата половина на годината достига 47 хил. единици. От компанията очакват над 100 хил. единици дабъдат завършени тази година.
По-рано Reis представи изследването си за офис пазара в страната, което показа, че незаетостта при офис площитепрез тримесечието е достигнала четиригодишен връх.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *