Демократи се опитват да скрият даренията си от FTX

Първоначално се смяташе, че приносът за кампанията на Орегонския сенатор Дебър Арнтсмен е бил направен от Нишад Сингх, бивш изпълнителен директор на FTX – компания за криптовалути.

Обаче неотдавнашен доклад разкри, че средствата всъщност са предоставени от FTX, компанията, свързана със Сингх. В началото, Службата на държавния секретар на Орегон предложи глоба в размер на $35,000 за представянето на фалшив отчет, но страната постигна споразумение, с което санкцията беше намалена до $15,000.

Освен това, страната се съгласи да плати $10,000 за правни разходи, без да има повдигнати наказателни обвинения.

В интервю за Oregon Public Broadcasting, държавният секретар Черил Майерс изрази:

Споразумението налага също и няколко надзорни изисквания към DPO, наред с огромните финансови санкции.

Тези изисквания включват периодични проверки от страна на следователи от Изборния отдел, за да се гарантира спазването на всички щатски закони за финансиране на кампании. Лицата, които нарушават законите за финансиране на кампании, често плащат глоби и си продължават.

Разследването за това дали DPO е докладвал невярна информация за приносът под друго име е прекратено. Вместо това, фокусът на разследването е върху Нишад Сингх. Въпреки това, споразумението позволява възможност за продължаване на разследванията срещу DPO, ако се появи нова информация.

Съгласно законодателството на Орегон, даването на принос за кампанията под фалшива самоличност се счита за престъпление от клас „С“. Лицата, обвинени в такива действия, могат да бъдат осъдени на максимум пет години затвор, глоба до $125,000 или и двете.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *