Депутатите няма да гледат проекта за отчет за бюджета на НЗОК за 2009 г.

В началото на пленарното заседание депутатите отхвърлиха предложението на левицата като точка в дневния ред да влезе проекта за отчет за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2009-та година.
В своя коментар депутатът от БСП Ангел Найденов коментира, че предложението на левицата е било израз на последователно отношение към тази тема.
„Необяснимо е упорството, с което и бюджетната комисия, и в случая мнозинството отхвърлят тези предложения. Факт, че сроковете за разглеждане на отчета за изпълнение на касата са изтекли. Също така е факт нежеланието на бюджетната комисия да се занимава с този въпрос“, посочи Найденов.
Народните представители, обаче, отхвърлиха предложението. От 131 гласували, „за“ гласуваха 22-ма, „против“ – 49, а 60 се въздържаха.
Отхвърлено бе и предложението на депутата от „Синята коалиция“ Лъчезар Тошев, служители на репресивния апарат на Държавна сигурност да не могат да получават ордени и медали.
Работата на Парламента продължава с разглеждането на първо четене на три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за академичния състав.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *