Депутатите ти взеха 9 стотинки

Всеки български гражданин, включително деца и пенсионери, са ощетени с 9 стотинки от депутатите, показват сметки. Вчера стана ясно, че всеки от тях ще вземе по 2000 лв. коледни надбавки, въпреки световната финансова криза и информацията, че администрацията няма да получи такива.

Какво може според вас да се направи с тези 690 хил. лв., колкото е и общата сума. Според мен те ще стигнат за ремонт на десет, или повече детски градини, или за построяването на 2-3 нови.

Сумата, представлява и точно 138 опита за процедурата ин-витро, толкова обсъждана от нашите избраници.

Но това ли е най-важното би попитал всеки от тези 240 душички. За Вас може да са мерцедесите, депутатските кюфтета и свързаните Ви фирмички, но за всеки български гражданин това има значение. Защото вместо да му дадете, Вие му взимате.

Най-странното е, че паричките им били за многото работа през годината. Да бе, да. Това и кучетата пред парламента знаят, че не е така.

Как така нямало решение на проблема с отсъствията. Въвежда се заплата според присъствието и това ще увеличи депутатите с минимум 10% по време на парламентарен контрол. Или крайната мярка е 10 отсъствия и вън от парламента. Или направо в пенсия – също наболял въпрос за родните политици.

Защо не опитате да живеете с 110-те лв. на моята баба. Не, вие ще си дадете 1500 лв., но ще искате баба да гласува за Вас. Да, но аз й казах, че не сте били послушни през годината, тъй че не чакайте нейния глас.

Така ще постъпи и всеки, осъзнал, че сте му откраднали 9 стотинки от джоба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *