Депутат-гинеколог опитал да спре репортаж по Нова ТВ за свой пациент-митничар!

Зам.-шефът на НС и депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов се е опитал да спре репортаж на Нова тв за скъпите имоти и коли на митничари.

За това пишат в. „24 часа“ и електронното издание „Медиапул“.

В 15-минутния репортаж, излъчен в края на миналата седмица, журналистката Диляна Гайтанджиева показа 6 къщи-палати на четирима митничари. В репортажа си тя разказа как Иванов й се обадил с “приятелска молба“ да не излъчва видеото за митничаря от Калотина Сергей Бранков.

От разследването й става ясно, че той получава 600 лева заплата, а живее във вилна зона “Кубратово” в София, като имотът му е от 1,5 декара. Кара джип за 100 000 лева, който му бил даден от приятел.

15 минути след като журналистката разговаряла с него, й позвънил Иванов.
“Снимали сте Сергей Бранков, там няма проблеми, проверяван е. Ако може, чисто приятелски, да не го пускате”, казал депутатът на Гайтанджиева, цитира я „24 часа“.

След проверка тя установила, че съпругата на митничаря е юрист в парламентарната комисия по здравеопазване, чийто председател е Иванов. Депутатът звънял и на ръководството на Нова тв, като обяснявал как репортерката притеснявала детето на митничаря. “Дете там не видях”, твърди обаче Гайтанджиева.

“Цялата информация за къщите я получих от други митничари. Самите те ми казаха: “Внимавай, че Бранков е много близък с Лъчезар Иванов. “
Натиск имаше още преди излъчването. Звъняха, писаха жалби. На писмените ни въпроси шефът на агенция „Митници“ Ваньо Танов отговори, че в момента се проверяват двама от митничарите, другите били чисти. Отказа да ни даде имотните им декларации, тъй като съдържали лични данни”, разказва още Гайтанджиева.

„Нищо не съм опитвал да спирам, позволих си да се обадя на репортерката, защото се познаваме и тъй като става въпрос за служител на парламента, поисках само да не бъде замесвана институцията“, обяснява народният представител пред вестника.

„Беше 30-секунден разговор и се учудвам, че от това се прави новина. Призовах всеки, за когото има съмнения, да бъде проверяван“, допълва Иванов, който отрича да е говорил с шефовете на журналистката.
„Ако тя прави такива инсинуации, ще поискам да го докаже с разпечатки“, отсече депутатът.

Той се извини сутринта в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизия за обаждането си до Гайтанджиева, пише в сайта на медията. Обясни, че се познава с митничаря Бранков, тъй като преди 20 години е бил негов пациент, цитира го „Медиапул“.
Депутатът се обиди от шеговити коментари в студиото, с които беше поставено под въпрос как е станало това, след като е гинеколог. Шефът на здравната комисия заяви, че това, че има няколко специалности не е повод за подигравки и припомни, че е работил в пулмологията на Военномедицинска академия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *