Джакпот с връх от 119 милиона евро се тегли тази вечер в Италия

Шести по големина тираж се тегли тази вечер в Италия. Джакпотът за шестица е от 119 милиона евро. Медийте не коментират явлението. Най-много се играе в пунктовете намиращи се в големите търговски центрове.

Тираж след тираж, джакпотът на тото играта „Супереналото“ изкачи върха от 119 милиона евро, шести по големина в света. От асоциацията на потребителите подали жалба в съда за определяне таван на премиите, очакват решението му всеки момент. От финансовото министерство обясниха, че „Супереналото“ е игра, която не води до патологични реакции и слагането на лимит за премиите “би отнело на хиляди хора вълшебството от надпреварата с късмета ”.

Асоциацията на потребителите обаче е убедена, че 1% от играчите на тото равно на 250,000 души залагат високи суми, достатъчни да задвижи нелегалното лихварство и опасността от него. Ако съдът отхвърли жалбата на „Кодаконс“, асоциацията ще се обърне към Държавният съвет. В помощ на гражданите, в защита на здравето и сигурността им, асоциацията публикува на ситото си в интернет всички правила и подробности от тегленето на числата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *