Джордж Сорос насочва апетита си към хотелите в Южна Америка

Инвестиционната компания на милиардера Джордж Сорос ще инвестира 300 млн. долара в хотели в Латинска Америка като знак за доверие в развитието на региона, който страда заради забавянето на икономиката, съобщава Wall Street Journal.

Инвестицията на Сорос ще подпомогне финансирането на около 5 хил. нови хотелски стаи в Перу, Чили, Еквадор, Аржентина и други страни от Южна Америка през следващите три години, съобщава главният изпълнителен директор на Fen Hotels Патрисио Фукс. Неговата компания, която е базирана в Буенос Айрес, ще управлява имотите.

Латинска Америка може да предложи много повече на инвеститорите за парите им в сравнение с други части на света, посочва Фукс. Придобиването или строителството на нови хотели в големите градове на САЩ например е вече прекалено скъпо, а и конкуренцията е изострена.

Все още обаче добър хотел може да се изгради на разумна цена в столиците в Латинска Америка, коментира той.

Икономиките в региона започват да се забавят заради забавянето на Китай и много чуждестранни инвеститори се втурнаха да бягат, отбелязва изданието. Особено засегната от тази тенденция е Бразилия. Това доведе и до спад на цените на имотите.

Поне в краткосрочен план икономистите прогнозират, че тенденцията ще продължи. Ангажиментът на инвестиционната компания на Сорос обаче предполага, че опитните инвеститори залагат на възстановяването на региона.

Същевременно латиноамерикански хотелски вериги също стартират експанзия на фона на разрастващата се глобална туристическа индустрия. Grupo Posadas S.A. B. de C.V. – най-голямата хотелиерска компания в Мексико, през юли обяви партньорство с Bighorn Capital Inc., като планира да отвори 10 луксозни хотела в САЩ през следващите 5 години.

Бразилската луксозна верига Fasano пък се подготвя да поеме като оператор известния Shore Club в Маями – първият проект на компанията извън Южна Америка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *