Димитров: Чуждестранните инвестиции ще надхвърлят 6 милиарда евро

Чуждестранните инвестиции в България за 2007 г. най-вероятно ще надхвърлят 6 милиарда евро, обяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров на церемонията по връчване на „Златната мартеница“ на Съюз „Произведено в България“.
Министърът припомни, че страната заема 9-то място в света по привлекателност за бизнеса и 7-мо място като атрактивна дестинация за инвестиции. Министър Петър Димитров връчи „Златните мартеници“ в четири категории:
За производител и износител за 2007 г. бе отличена фирмата „Ритон класик“ ООД – Панагюрище, смесеното българо-холандско дружество произвежда мъжки ризи и дамски блузи и 98% от продукцията изнася на европейския пазар.
„Златна мартеница“ в категория „Икономическо коопериране“ получи Хенкел България ЕООД за завода за индустриални лепила в село Мировяне. Инвестицията в завода надхвърля 16 милиона лева.
„Златна мартеница“ в категорията за финансови институции получи Райфайзен банк – България за услугата мобилни банкови консултанти. В категорията за журналистика и отразяване на постиженията на българския бизнес „Златна мартеница“ получи Екатерина Тотева от БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *