Димитър Манолов: Някой си играе с нас на шикалки*

 

 

© Снимка: БГНЕС

 

Не знам дали ще получим предварително материалите за предстоящия Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник, на който трябва да се обсъдят антикризисните мерки. Това каза в предането „От петък до петък“ вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Според Манолов това трябва да се случи най-малкото защото правилника на съвета повелява материалите да бъдат изпратени три работни дни по-рано.
Манолов каза още, че в неделя синдикатите планират и неформална среща с министъра на финансите Симеон Дянков.
На въпрос възможно ли е все още да не им е дадена информация за последния вариант на антикризисните мерки преди срещата, за да не изтече информация в медиите, Манолов каза: “ Нали това нещо се прави, за да разберат хората какво е. Какво – ще правим някакви скришни заседания, за да им зашлевим после шамар. Как ще стане тази работа?! И как ние ще участваме в това?! Само малоумен човек може да си го помисли.“ Според Манолов в случая с публикуването на мерките в началото на седмицата медиите са постъпили по единствено допустимия начин.
„Някой се опитва да си играе с нас на шикалки. Не знам… Проблеми в детството ли да търся…“Аз сега ще им дам едно гадно, за да мога някак си да им пробутам едно по-малко гадно.“  Като че ли ние сме някакви безумци, които ще се взираме само в процедурата на случващото се, а не в неговата същност.“ каза Димитър Манолов и беше категоричен: „Ако има някакъв сценарий то той не е от нас. Каквото научихме, това казахме.“
 

* Играем си на шикалки – Занимаваме се с празни и несериозни неща, избягваме от главното./б.р./

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *