Димчо Михалевски: Дупката в бюджета не е от повишени разходи, а то липса на приходи

София /КРОСС/ До момента имаше само хаотични предложения. Не бих се съгласил, че има 3 мрд. извънредни разходи. Това коментира Димчо Михалевски – депутат от Коалиция за България в предаването „Денят започва“ на БНТ 1. „Мерките на правителството, които бяха приети със срок до 30 април не дават резултат. Подхожда се към увеличаване на ДДС без да са изчерпани всички други възможности“, допълни Михалевски.
Като дойде на власт, това правителство престана да бъде активен инвеститор и в този момент нещата се влошиха много. Държавата не извършва капиталови разходи. Дупката в бюджета не е резултат от повишени разходи, а от липса на приходи, посочи депутатът. По думите му, НАП и другите институции не работят добре и не събират съответните си приходи.
Михалевски каза още, че неизплатените пари на бизнеса водат до следното – фирмите не могат да си платят данъците, ДДС, заплати и осигуровки на работниците, съкращават работни места. В резултат на това се увеличава безработицата и се е получила дупката от 1,5 млрд. в бюджета само за първите два месеца на годината.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *