Дипломат оглави инвестициите

Павел Езекиев поема офиса на Дойче банк у нас

Дипломат от кариерата оглави Агенцията за инвестиции. Досегашният ни посланик в Анкара Стоян Сталев бе представен вчера от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. За 2006 г. очаквам инвестициите да достигнат $ 3 млрд., прогнозира бившият дипломат. Енергетиката, туризмът и финансовият сектор са областите, в които ще се работи активно за привличане на чужди капитали. Според Сталев страните, от които главно ще е притокът на бъдещи вложения, са Турция и Германия. Той е бил посланик на страната ни и в двете държави.

Новият шеф на инвестициите е роден през 1952 г., завършва право в Софийския университет. През 1990 г. е съветник на президента Желю Желев, а дипломатическата си кариера започва като посланик в Германия. През 1997 г. е външен министър в служебното правителство на Стефан Софиянски. Година след това става посланик в Анкара. Син е на бившия председател на Конституционния съд проф. Живко Сталев.

Досегашният шеф на инвестициите Павел Езекиев пък ще оглави представителството на Дойче банк у нас от края на април. Той отчете, че от 2001 до 2005 г. вложенията у нас са нараснали над 9 млрд. лв.

Ивайло Велков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *