Днес е Въведение Богородично и Ден на християнското семейство

София /КРОСС/ 21 ноември е един от големите и любими православни празници – Въведение на св. Богородица в храма, Денят на християнското семейство.
На този ден много вярващи ще приемат свето причастие, а на него се правят прояви за православното семейство и особено за православната младеж, пише Dveri.bg.
Сутринта на празника в „Св. Неделя” литургията ще отслужи еп. Григорий при молитвеното присъствие на Негово Светейшество Максим, Български патриарх и Софийски митрополит. Еп. Йоан ще отслужи литургията в столичния храм „Св. Кирил и Методий” на Женския пазар; в този храм има параклис в чест на Богородичното въвеждане в храма, но богослужението ще се извърши на централния свети престол.

С благословението на патриарха Стобийският епископ Наум, главен секретар на Св. Синод, ще отслужи св. литургия в старинния софийски храм „Св. София”.

От 18 ч. в салона на Софийската митрополия ще се проведе тържество за Деня на православната християнска младеж и семейство. Тържеството ще бъде благословено от Негово Светейшество. След слово за празника ще бъде изнесен концерт от църковни песнопения. Канят се всички християни да посетят и това духовно празненство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *