Днес е поредният протест срещу скъпите горива

От организацията настояват за пълна прозрачност при ценовото определяне и за осигуряване на конкуренция при доставките на горива.
Този път недоволните ще протестират в делничен ден, като шествието ще се движи с ниска скорост по централните софийски улици, а пешеходци ще пресичат бавно на разрешените места.
В столицата ще има четири сборни точки на протеста. Едната е паркингът на магазин МЕТРО – Люлин и на магазин МЕТРО – „Цариградско шосе“, паркингът пред Националния исторически музей в Бояна и паркингът на магазин „Баумакс“.
Четирите лъча с протестиращи ще се насочат към храм-паметника „Александър Невски“. Очаква се в протеста да се включат малките автомобилни превозвачи.
Представителите на големите превозвачи, обединени в Съюза на обединенията в автомобилния транспорт заявиха, че няма да се включат, тъй като правителството изпълнява исканията им за прилагане на мерки за поевтиняване на продуктите.
Във Велико Търново началото е в 11.00 часа на паркинга на Търговския център. Сборният пункт е до 12.00 часа, когато колоната от автомобили ще се отправи към местността Дълга лъка до Южния пътен възел, където ще бъде блокиран пътят до 16.00 часа. Организаторите предвиждат това да стане чрез образуване на жива верига, макар че нямат разрешение от Изпълнителна агенция „Пътища”.
Габровци, недоволни от високите цени на горивата, ще се присъединят към протестиращите във Велико Търново.
Протестно пешеходно шествие по най-натоварените улици ще се проведе и в Бургас от 17 ч. по централния булевард „Христо Ботев”, улица „Стефан Стамболов” до хотел „Космос”.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *