Днес и утре в Пловдив ще се проведе Икономически форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти“

Форумът е насочен към нуждите на бизнеса от България, Гърция и Турция

Днес и утре в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив ще се проведе Икономически форум Марица „Пазари, инвестиции, проекти“.

Министрите на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на транспорта Петър Мутафчиев ще открият първото международно издание на инвестиционния форум в Пловдив. Тази година той събира представители на бизнеса, банковия сектор и местната власт от трите държави по поречието на Марица – България, Турция, Гърция. Очаква се участниците да бъдат над 150.

Предстоящият форум, който ще се проведе за първи път с международно участие, е насочен към нуждите на бизнеса от България, Гърция и Турция. Съорганизатори са събитието са Община Пловдив, Сдружение за Пловдив – неправителствена организация, представляваща голяма част от бизнеса в града, Международен панаир-Пловдив, и с подкрепата на Областната администрация на Пловдив. Основни партньори на събитието са Лукойл България, Обединена българска банка (член на NBG Group) и Енергийна компания „Марица Изток III“.

Развитието на индустриалните зони в България ще е сред водещите теми на форума

В рамките на двудневния форум ще бъдат дискутирани и теми като регионалните енергийни проекти, инфраструктурата в района, транспорта и логистичните центрове, инвестиционния пазар на недвижими имоти. В туристическия панел са представени всички видове туризъм – от конгресния до селския и лозаро-винарския. Ще бъдат проведени разговори за създаване на т.нар. „туристически триъгълник“ между България, Гърция и Турция чрез градовете Одрин, Александруполис и Пловдив. С участието на български и турски бизнесмени ще бъдат обсъдени предизвикателствата за подобряване на инвестиционния климат в България, а ОББ ще представи нови възможности за финансиране на малките и средни предприятия. Представителите на българския бизнес ще бъдат запознати и със стандартите на ЕС в хранителната и преработвателната промишленост. Организаторите на форума се надяват съветите и опитът да бъдат в помощ на българските предприятия, на които предстои да покриват задължителните евростандарти.

Участието на малки и средни предприятия от Южен Централен район на форума е безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *