Днес лъжата е официално позволена – Първи април е!

© Снимка:Велина Махлебашиева
Габровската котка

Днешният празник на шегата и лъжата опашата е на особена почит в Габрово, прочуло се по цял свят с това, че жителите му пестят от всичко, но не и от чувството си за хумор.

В Дома на хумора и сатирата, който днес празнува 38-ия си рожден ден и щедро отваря вратите си безплатно, веселбата под надслов „С габровската котка срещу кризата” ще започне с детско матине. Най-добрите млади сладкодумци ще разказват вицове, а детският фолклорен ансамбъл „Габровче” ще разсмива публиката с хумористични песни и танци. Гостите ще видят „Весело Габрово” и в рисунките на малките художници. Ученици ще покажат в урок по пестеливост как се посрещат гости, как се цепи кибритена клечка на две и още редица габровски патенти. Върхов пилотаж в тази наука ще бъде поставянето на канелки на домашните яйца, а за политиците – на държавната хазна.

На днешния лъжовен ден ще бъде открит паметника на габровската котка, която ще примамва с обещания и ще изпълнява желания, но само при звън на монета. Освен нея, гостите ще видят още 68 писани -в тематичната изложба живопис „Котките”.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *