Днес на азиатската сесия еврото загуби част от силата на биковете

Технически анализ за 20.05.201009.31.AM

EURUSD

Евро/долар имаше значителен възходящ моментум вчера след по-лошите от очакваното в Щатите данни за CPI и слуховете около интервенцията на ЕЦБ, като направи връх на 1.2423 и закри на 1.2415 в силно волатилен и подвеждащ пазар. Въпреки това, по-рано днес по време на азиатската сесия еврото загуби част от силата на биковете, след като намери съпротива около трендлнията, както може да се види на часовата графика. Възходящото покачване вчера не отрази значителен напредък във фундаменталното състояние на еврото, така че този моментум нагоре може да е краткосрочен и основния сценарий да остане низходящ с цел в района на 1.2000, особено ако цената успее да пробие под 1.2143, но заплахата от интервенция е нещо, което не можем да игнорираме. Първата подкрепа е 1.2260, която би трябвало да бъде тествана днес, в случай че видим незатихващи низходящи условия. Непосредстевна съпротива има на 1.2500, чийто пробив може да стане сериозна заплаха за техническите мечешки изгледи. Днес очакваме излизането в САЩ на молбите за безработица и производствената активност от Филаделфия, които може да предизвикат отново силно променлив пазар.

GBPUSD

Паунд/долар също се покачи вчера след по-лошите от очакваното в САЩ новини за CPI и слуховете около интервенцията на ЕЦБ, като достигна връх на 1.4448 и затвори на 1.4443. На четиричасовата графика можем да видим, че второстепенната трендлиня на съпротива (в червено) свърши добра работа, предотвратявайки по-нататъшния импулс нагоре като основния сценарий остава низходящ, особено ако цената е способна да се движи убедително под 1.4370 за тестване на 1.4240. От друга страна, пробив над второстепенната трендлиния на съпротива може да предизвика по-нататъшна възходяща корекция с тестване на района 1.4600/30.

USDJPY

Долар/йена направи опит за понижение след като проби под 91.71 вчера, достигайки дъно на 90.94, но цената отскочи нагоре след като намери подкрепа около основната трендлиния на подкрепа и сега отново се бори около нея. Сигналите засега са неутрални. Битката сега е между трендлинията на подкрепа (в бяло) и трендлинията на съпротива (в червено), както можете да видите на часовата графика. Пробив на която и да е от страните ще ни даде по-ясна посока. Къси позиции около трендлинията на съпротива и позиции за покупка около трендлинията на подкрепа може би са най-добрата стратегия на този етап.

USDCHF

Долар/франк беше нерешителна вчера. Цената опита да направи покачване до върха 1.1585, но закри деня по-ниско на 1.1504. Сигналите са неутрални в близка перспектива. Потенциалния рейндж е между 1.1595-1.1445. Пробив над 1.1595 може да доведе до бъдещ възходящ импулс за тестване на 1.1650, докато пробив под 1.1445 може да предизвика по-нататъшна низходяща корекция с тестване на зоната 1.1400-1.1380, но за предпочитане е възходящия сценарий в тази фаза.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *