Доган: ГЕРБ – това e накуп събрана компания

Внушението, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на този етап, е по-скоро манипулация, отколкото реалност. А за да имаш претенции за първа политическа сила, трябва да имаш и необходимия капацитет като кадри и опит.
Това казва лидерът на ДПС Ахмед Доган пред вестник „Труд“, цитиран от БГНЕС. „Всички знаят, че ГЕРБ няма този потенциал, за да управлява страната. Как се управлява една държава? С накуп събрани хора – една компания без шлифоване, без екипност, без представа за тим? Трудно може да стане! Дори да поканим 100 специалисти от Англия, те не могат да управляват България.
Аз се съмнявам дали изобщо ГЕРБ ще вземат мандата. Но ако приемем такава хипотеза – убеден съм, че няма да го изкарат. И то именно по тази причина – че нямат необходимия административен капацитет за изпълнителна власт“, казва още Ахмед Доган. Нашите притеснения са свързани с това, че няма ясен десен субект от гледна точка на програма, визия и приоритети, който да представлява десния спектър. Това води до дисбаланс в цялото политическо пространство.
Вторият проблем са процесите в СДС, казва още лидерът на ДПС. „За последните две десетилетия СДС бе най-мощният и най-чистият като визия застраната представител на традиционната десница. Очакванията, които имахме в ДПС и в Либералния алианс, бе да се намери формата за възстановяване на СДС след поредицата разцепления. За съжаление кандидатирането на Костов за “обединител на дясното” породи сериозни проблеми на колегите от СДС. Сега евровотът като първа стъпка на изборния процес достатъчно обективно ще ситуира субектите вдясно, ще внесе ред в техните претенции“, казва още Доган и добавя: Поведението на Костов се превръща в политически синдром за кражба на влияние, кражба на вотове, за настаняване на готови позиции. Но аз не искам да го коментирам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *