Доган: От скандала с ДПС няма да изскочи заекът

Умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС като политическа организация – така коментира в Силистра лидерът на ДПС Ахмед Доган скандала с поисканите по-рано днес имунитети на депутатите от Силистренско Гюнай Сефер и Митхат Табаков, предаде Дарик радио.
„Аз съм спокоен, защото знам за какво става въпрос. Явно продуцирането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, свързани с управлението на държавата“, каза още Доган. Той се обърна към журналистите и с една молба: „Сканирайте проблема като скандал и в последствие ще се убедите, че оттам няма да изскочи заекът, който управляващите търсят“.
Лидерът на ДПСсравни сегашната ситуация със скандала около своето „прословуто барбекю“, което БойкоБорисов се закани да събори.
По мнението на евродепута Филиз Хюсменова днешният случай и подобните напоследък, свързани с името на ДПС, не влияят добре на имиджа на страната в Европа, „още повече, че в момента се опитваме да печелим доверие и проекти“, подчерта тя.
Народният представител от Силистренско Гюнай Сефер, уличен в документни измами заяви, че не се притеснява от предстоящото разследване, тъй като през последните 10 години не е подписвал никакви документи във фирмите си.
Днес в Силистра се провежда VІІ Областна отчетно-изборна конференция на ДПС, на която Гюнай Сефер ще бъде освободен от председателския пост заради избирането му за депутат, както е разписано в Устава на ДПС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *