Договорихме 216 млн. лв. за второкласни и третокласни пътища

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Димитър Иванов подписаха 14-те договора за предоставяне на безвъзмездна помощ по Оперативна програма „Регионално развитие”. Договорите са част от първия етап на програмата и са на обща стойност 216 млн. лв. Средствата се предоставят за реконструкция и рехабилитация на 183,76 км второкласни и 476,13 км третокласни пътища, обслужващи вътрешно регионални връзки и осигуряващи достъп до райони с потенциал за развитие на туризма.
Оперативна програма „Регионално развитие” до няколко дни ще бъде готова документацията за провеждане на тръжни процедури за избор на изпълнител на ремонтните и рехабилитационни дейности на обектите от първи етап. „Още през март месец ще започне и действителната работа по обектите, а крайният срок за завършването им е края на 2012 година”, беше категоричен Димитър Иванов.
Резултатите, които ще бъдат постигнати с осъществяване на дейностите по предложените проекти са увеличаване на трафика на пътници и товари по рехабилитираните пътища с 16%, както и спестяване на време при транспорт и преминаването им.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *