Доларът поевтиня след сигнали, че Федералния резерв няма повече да повиши лихвата

Очаква се утре ЕЦБ да обяви повишение на лихвения процент в Еврозоната

Доларът спадна спрямо другите основни валути след като президента на Bank of Kansas Томас Хюниг прогнозира, че Федералният резерв няма повече да повишава лихвения процент в САЩ, съобщава Bloomberg. Щатската валута поевтиня спрямо йената и в 7.48 Лондонско време се курсът беше 116.78 йени за един долар. По-рано през седмицата търговията се извършваше на ниво 117.54 японски йени за един долар.

Еврото достигна двумесечен пик спрямо щатската валута по време на търговията снощи. Поскъпването беше подкрепено от прогнозите, че ЕЦБ ще повиши лихвения процент в Еврозоната. Силен тласък на търговията дадоха и представителите на компании от Обединените арабски емирства, Кувейт и Катар, които обявиха плановете си да обърнат валутните си резерви в евро. Те възлизат на повече от 36 млрд. долара.

Единната европейска валута достигна момента най-висока цена 1.2253 долара в Ню Йорк. Еврото продължи да поскъпва и в момента се търгува за 1.227 долара. Прогнозите са, че еврото може да достигне до 1.23 долара през следващите сесии.

Заседанието на ЕЦБ е насрочено за утре (6 април), като очакванията са лихвеният процент да се повиши до 2.75% за месец май. В момента простата лихва в Евро зоната е 2.5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *