Доларът поскъпна при ниска ликвидност

Доларът поскъпна във вторник, подпомогнат първоначално от положителните данни за започналите строежи на нови домове. По-късно при слабо ликвиден пазар доларът се повиши рязко срещу основните валути, австралийския и новозеландския долар, придвижен от технически фактори. При по-ниската ликвидност, съчетана със стачката на работниците в нюйоркското метро, пазарът правеше резки движения, повлиян от не особено големи ордери.

От фундаменталните показатели влияние върху пазара оказаха данните за строежи на нови домове, които показаха ръст за ноември, достигайки 2.123 милиона за годината при ревизия за октомври от 2.017 милиона. По-високата стойност подхранва оптимизъм на пазара относно развитието на щатската икономика. Друга позитивна новина бяха данните за индекса на цените на производител в САЩ, който отбеляза спад с 0.7%, при очаквания за спад от 0.5% след ръста за октомври от 0.7%. Това само подкрепя очакванията на пазара, че Федералният резерв ще увеличи лихвата на заседанието през януари и вероятно ще продължи през следващите месеци, захранвайки движението на долара.

EURUSD Close 1.1858 High 1.2015 Low 1.1839

Единната валута поевтиня рязко при ниска ликвидност. В случай че поевтиняването продължи, трябва да отчитаме 1.1800 и 1.1740, като цели на корекцията на рязкото поскъпване от 1.1640 до 1.2063. Пробив на 1.1985 ще сигнализира за атака на 1.2044, където е разположена в момента линията на основната съпротива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *