Доларът поскъпна след изказването на Йелън, но паундът се представи по- добре

Доларът поскъпна спрямо останалите основни валути във вторник, след като председателят на Фед, Джанет Йелън, заяви, че банката ще продължи да прилага облекчената си парична политика с цел подкрепяне на заетостта и коригиране на стагниралото работно заплащане.

Британският паунд междувременно нарасна до няколкогодишни върхове спрямо долара, след като данните за инфлацията подкрепиха спекулациите, че Великобритания ще повиши лихвения си процент преди останалите големи икономики.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо шест други основни валути, бе на печалба от 0,24% до 80. 382 към края на сесията, като бе на загуба от 0,02% преди от правителството да докладват увеличение на продажбите на дребно през юни от 0,2%.

Печалбите на доларовият индекс нараснаха по време на изявлението на Йелън пред Конгреса във Вашингтон. Доларът поскъпна с 0,15% спрямо йената до 101.69, оставайки да се търгува близо до върха за деня.

Еврото падна до 3- седмично дъно спрямо долара до 1.3565, след като данните за икономическите настроения в Германия на ZEW показаха нестабилност при най- голямата икономика в еврозоната през третото тримесечие.

Еврото последно се разменяше на загуба от 0,4% за 137.94 йени и на загуба от 0,75% спрямо британския паунд.

Паундът, който бе на най- голяма печалба през сесията, поскъпна, след като данни показаха, че инфлацията в Обединеното кралство е нараснала с 1,9% на годишна база през юни, заявиха от Офиса за национална статистика, което бе по- добро от очакванията за ръст от 1,6%.

Паундът поскъпна с 0,35% спрямо долара до 1.7137, след като преди това достигна почти 6- годишен връх на 1.7192.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *