Доларът регистрира повишение спрямо основните валути днес

Щатският долар отбеляза ръст спрямо основните валути по време на днешната азиатска сесия, в очакване на данните за личните доходи и потребителските разходи в САЩ за месец април, които ще бъдат публикувани по-късно днес.

Очакванията на анализаторите са за месечно повишение от 0,6% на личните доходи и 0,9% на потребителските разходи. До известна степен данните биха могли да повлияят на решението на Федералния резерв относно лихвения процент в края на месец юни, тъй като са един от основните инфлационни измерители.

По-рано днес бе обявен индексът на потребителските цени в Япония за април, който бележи ръст от 0,4% на годишна база, което е малко по-ниско от прогнозираните 0,5%. Повишението на основния индекс, който не включва пресните храни, бе в унисон с очакванията на анализаторите за 0,5% на годишна база.

Според част от пазарните участници данните не дават достатъчно основание на Централната банка да предприеме повишение на лихвите на следващото си заседание на 14 и 15 юни.

След отварянето на европейските финансови пазари зелената валута отстъпи част от завоюваните позиции, като към момента се търгува на нива от 1,2800 спрямо еврото и 111,90 спрямо японската йена.

В понеделник пазарите на САЩ няма да работят по случай Деня на загиналите в гражданската война. Във Великобритания първият ден от идната седмица също е официален празник и пазарите ще бъдат затворени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *