До сряда е възможно решение с гръцките фермери

Българският министър на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна днес в Брюксел със своя гръцки колега г-жа Катерина Бадзели, министър на развитието на селските райони и храните. Двамата участват в заседанието на Съвета на министрите по земеделие, съобщи БТА.
Министър Найденов постави пред гръцкия си колега проблема с блокирането на българската граница от протестиращите гръцки фермери. Той поиска информация за случващото се в съседната страна и кога се очаква да бъдат решени проблемите. Министър Бадзели е съобщила на министър Найденов, че се надява до сряда
да има решение. Двамата са се договорили да поддържат постоянен контакт до излизането от кризисната ситуация.
„Няма логика да се решават проблемите на гръцките фермери, като се засягат българските производители“, изтъкнал на срещата министър Найденов по повод информацията, че гръцките стопани няма да допускат през границата превоза на дърва и селскостопанска продукция, включително млечни и месни продукти. Двамата министри са се договорили за контакти между ръководителите на браншовите организации от България и Гърция, които да си сътрудничат за пропускането на селскостопанска продукция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *