До утре могат да се купят акции с право на глас в ОСА на Слънчев бряг

До утре, 11 октомври (вторник) е последният срок за сключване на сделки с акции на Слънчев бряг, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на акционерите (ОСА) на дружеството. Самото събрание ще се състои на 27 октомври, като на него ще се приеме решение за продажбата на електроразпределителното предприятие на цена от 42,15 млн. лв. без ДДС.

В петък Съветът на директорите на Слънчев бряг реши част от средствата, които ще бъдат получени при евентуалната продажба да бъдат реинвестирани в комплекса, а поне 50% от печалбата да бъде разпределена като дивидент. Книжата на дружеството приключиха последната борсова сесия на цена от 22,60 лв.

От днес – 10 октомври, започва търговията с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството. За записване са предложени 10,4 млн. нови акции с номинална и емисионна цена един лев. Издадени са 650 хил. права, като срещу всяко право може да се запишат 16 нови акции.

След като БФБ-София разреши да се въвеждат ценови поръчки +/- 50 % в последните два дни от седмицата, книжата на Адванс Терафонд приключиха петъчната търговска сесия на ниво от 1,27 лв.

В сряда (12 октомври) е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Елма АД. Общото събрание на дружеството от месец август реши капиталът да бъде увеличен от 853 хил. лв. на 2 млн. лв., чрез издаването на 1,146 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1,00 лв.

Акциите на троянския производител на електродвигатели се търгуваха последно на ниво от 1,90 лв., а офертите по позицията останаха на нива от 1,81 лв. купува и 2,47 лв. продава.

На 14 октомври (петък) ще се проведе извънредното ОСА на Петрол АД, на което ще се гласува за извършване на промени в органите на управление на дружеството. Книжата на петролния дистрибутор приключиха петъчната борсова сесия на средна цена от 3,80 лв.

За последната седмица BG40 се понижи с 1,43 пункта, или 1,01%, до 139,44 пункта, докато SOFIX загуби 17,1 пункта, или 1,90%, до 881,28 пункта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *