До 45% отстъпки за изложителите в Есенния панаир

   От 10% до 45% варират отстъпките в цената за наемане на изложбени площи, предлагани на участниците в Международния технически панаир, който ще се проведе от 27.09 до 02.10.2010 година. Върху тях може да се добавят още 5% върху половината от сумата за заявените услуги, ако тя се внесе до 31 юни. Това са част от улесненията, въведени от Международен панаир Пловдив за ЕСЕН 2010.
 Те са продължение на антикризисната програма в помощ на фирмите, която стартира за миналогодишното издание на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Различните бонуси дават възможност на много изложители да се представят на него, въпреки свитите заради кризата бюджети.
 От тях се възползваха хиляди малки и средни фирми от страната и чужбина, участващи в проявите на националния изложбен център от есента на миналата година до сега. Само за един месец – от края на февруари до края на март, изложителите бяха над 1000, а посетителите – повече от 63 000. Голяма част от тях са дългогодишни клиенти на Международен панаир Пловдив и получават бонус за това. Той е предвиден и за ЕСЕН 2010 като отстъпките от наема за изложбена площ са 15% и 20%.
  Очаква се на Есенния панаир да има засилено присъствие на американски компании. С тяхното привличане се ангажира лично посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на посещението си на Международния пролетен панаир. „Много съм впечатлен от панаира, тук наистина е мястото, където бизнесът среща бизнеса“, заяви американският посланик Джеймс Уорлик, след като разгледа изложението. „Ще окуража американските компании да дойдат и да участват в панаира, защото виждам отлични възможности за бъдещи американски инвестиции в България и смятам, че тук е портата, през която трябва да се мине“, каза още Уорлик.
 

Финанси          
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *