ДСБ: ГЕРБ нарочиха Иван Костов за враг

В края на миналата седмица от ПГ на ГЕРБ обвиниха в декларация Иван Костов, че се е „вкопчил“ в този парламентарен мандат, осъзнавайки ясно, че ще му е последен“. Декларациятга на герберите беше по повод заявеното становище на сините, че ще подкрепят вота на недоверие,  който БСП и ДПС ще внесат днес следобед за провала в политиката на вътрешната сигурност.
Управляващите, според ДСБ, са забравили, че именно правителството на ОДС е извело страната от най-тежката икономическа криза и, вместо да се обърнат срещу тройната коалиция, атакуват десния алианс, който е последователен противник на тройната коалиция.
Според председателя на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев да се говори за червено-синята мъгла ще има популистки ефект, цитира го БТА. За тази мъгла слушам още от Жорж Ганчев и знам какви са резултатите от такова поведение – „улицата е без изход“, коментира той.
След като през февруари ДСБ свали доверието си от Цветан Цветанов, сега има още повече аргументи да се иска оставката му, посочи заместник-председателят на партията Екатерина Михайлова. Към вече заявените се добавят и допълнителното изостряне на кризата в сектор „Сигурност“, увеличаване на контрабандата. Продължават, подчерта Михайлова, и „позорните обвързаности между органите за сигурност и техни спонсори, нарушили закона, които Цветан Цветанов лично защитава и толерира. Сред негативите на министъра от ДСБ посочват и опитите му за намеса и кадруване в съдебната система.
Когато си бил главен секретар на МВР, би трябвало да имаш компетентност да избереш кой да е министър на вътрешните работи, добави Веселин Методиев. Поведението на „Атака“ по отношение на предстоящото гласуване в пленарна зала на вота на недоверие в сектор „Сигурност“, от ДСБ определиха като лицемерно. Когато си искал оставката на един министър, трябва да подкрепиш неговото освобождаване от поста, независимо кой внася вота, коментира Екатерина Михайлова.  Вотът е отношение към управлението като цяло, допълни тя.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *