Дубай и Индия в битка за най-високата жилищна сграда в света

Дубайски и индийски строителни предприемачи едновременно ще започнат работа по проекти за строителството на най-високите жилищни сгради в света, съобщава електронното издание Арабиън бизнес.
Индийските предприемачи съобщиха, че кулата в Мумбай World One, с височина 442 метра, ще бъде най-високият жилищен небостъргач към момента на построяването му през 2014 г.
Едновременно дубайски строители оповестиха, че възобновяват работа по изграждането на жилищния комплекс Pentominium, висок 516 м, който ще бъде готов през 2013 г.
Решениятаимат за цел да задоволят апетитите на богаташите в Азия за луксозни жилища, писа миналата седмица агенция Блумбърг.
Апартаментите в World One ще струват около 500 млн. рупии (10,6 млн. долара), каза на пресконференция на 8 юни управляващият директор на Lodha Developers Ltd. Абишек Лодха. Компанията е в преговори с часттни инвеститори за финансиране на част от проекта, който ще струва 2 млрд. рупии (428милиона долара).
Апартаменти в Pentominium ще се продават за 40милиона дирхама (10,9 млн. долара), обявиха от строителя Trident.
Ако и двете сгради бъдат завършени според графика, Pentominium ще стане най-високата, а World One – втората по височина жилищна кула в света. В момента с тази слава може да се похвали 323-метровата Q1 в австралийския град Голд Коуст в щата Куинсланд.
Височината на бъдещите жилищните небостъргачи е много под метрите на най-високата сграда в света въобще. 828-метровата Бурж Халифа (Кулата на Халифата) в момента е най-високата сграда на Земята.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *