Душана Здравкова се разграничи от ГЕРБ

В предаването „Неделя 150“ на БНР Здравкова, която е и бивш евродепутат от ГЕРБ, коментира, че нейни колеги от Софийски градски съд са гласували против назначението на новия административен ръководител.
„За мен граница на търпимост мина с това, че колеги от Софийски градски съд са подкрепили друга кандидатура. Съдии като Капка Костова, като Галя Захарова също са гласували против другата колега. Персонално аз нямам нищо против съдия Янева. Съдебната система не може да продължава по този начин. Ами колегата Янева има не повече от четири години съдийски стаж. Толкова ли не се намери един професионалист, с по-дългогодишен стаж, утвърден като ръководител на този съд в друга функция, да кажем зам.-председател или ръководител на отделение?“, коментира Здравкова.
Председателят на комисията по атестация на съдии и прокурори във Висшия съдебен съвет Георги Шопов заяви, че конкурсът е бил проведен по правилата. „Четиримата кандидати показаха познаване на ситуация в съда, че има виждане как да се решат тези проблеми. От началото на обявяването на този конкурс до края той беше проведен по правилата. Натиск винаги ще има, дали ще е той от господин Цветанов, дали ще бъде от обществото, необходимо е натиск да има. Само с натиск някои грешки могат да се премахнат“, посочи Шопов.
Душана Здравкова се разграничи от партия ГЕРБ. Тя посочи, че при учредяването на „Граждани за европейско развитие на България“ през 2006-та година, е нямала достъп до документи относно финансирането на сдружението.
„Ако е имало такова финансиране от Ханс Зайдел, то е отивало при други хора. Движеше се всичко от Цветанов и от представители на „Ханс Зайдел“ в България. Междувпрочем една от тези представители – Антоанета Байчева, доколкото разбирам е одобрена за консул в Мюнхен. Сигурно пак някой ще излезе и ще каже, че едното няма нищо общо с другото“, посочи Здравкова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *