„Дънди”: Има принципно съгласие за концесионното възнаграждение за Челопеч

„Дънди прешъс металс” има принципното съгласие с правителството за сключване на споразумение, но договор между държавата и канадската компания не е подписван. Това заяви в интервю за Дарик Александър Нестор – главен мениджър инвестиционни проекти на „Дънди прешъс металс” в България. Според него в България има много данъчни облекчения, които балансират и компенсират концесионната такса, която е една от най-високите в света. Ето какво каза още Александър Нестор:

Ние се договорихме да хармонизираме изчислението на концесионното възнаграждение с методиката в новата наредба по концесионните възнаграждения, като параметрите са следните: Концесионното възнаграждение ще се изчислява по плъзгаща се скала, ще се движи между два и осем процента в граница на рентабилност между 10 и 60 процента. Изчислявайки го по този начин, се отразяват промените на пазара, което е много важно за нас, тъй като ние искаме при ниски цени на металите да бъдем защитени.

Проектът на „Дънди прешъс металс” в Крумовград не е забравен, той е част от нашата инвестиция. При преговорите с българското правителство, то потвърди, че много скоро ще започнат преговори и за Крумовград.при подобни параметри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *