Държавата не е искала информация от ръководството на Панаира за частните акционери

Към ръководството на Панаира никой не се е обърнал за информация,на практика държавата проверява сама себе си.Това каза изпълнителният директор на пловдивското изложение Богомил Бонев по повод коментарите на министъра на икономиката Трайчо Трайков за влизането на частен капитал в Панаира през 2006 година.Въпросът към Богомил Бонев бе свързан с изказването на министъра на икономиката Трайчо Трайков на парламентарния контрол миналия петък.Тогава той каза,че самата стратегия за преструктуриране на панаира е била подменена,а държавата съзнателно е оставила „Международен панаир Пловдив“ АД в ръцете на Георги Гергов, като е се е отказала от правото си на решаващ глас и от оперативното управление на дружеството.Бонев отговори, че
към ръководството на панаира никой не се е обръщал за информация. „Ако има някаква проверка, държавата проверява сама себе си. Така че изказването на министъра по отношение на сделката тендензира тази проверка.
Главният директор на Панаира Иван Соколов смята,че предвижданият срив на изложителите на Есен 2009 не се е случил.1985 са фирмите участнички,близо половината от България,а останалите-от 43 държави.
Страна-партньор на Есенния технически панаир ще е Унгария. Посланик Юдит Ланг определи като обнадеждаващи данните за търговските ни взаимоотношения.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *