Държавата обеща да изплати дължимите пари на ветеринарите едва в края на 2010 г.

Частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще получат парите, които държавата им дължи за имунизации и профилактични прегледи, едва в края на тази или началото на следващата година. За това се договориха министърът на земеделието Мирослав Найденов и представители на Българския ветринарен съюз. Всеки от ветеринарите сам ще реши дали да продължи да изпълнява договора си с държавата при тези условия, или да го прекрати.
Решението дали ще се прекратят продължаващите почти месец протести ще бъде взето след допитване с колегията, каза председателят на браншовия съюз Йордан Бойтев. Той съобщи още, че са обсъждани законодателни промени, според които през следващата година членството в Съюза ще бъде задължително и ветеринарите ще могат да практикуват само след разрешение от браншовата организация. По този начин контролът се прехвърля от държавата към бранша.
От догодина държавата няма да плаща на ветеринарите за имунизации и прегледи, стана ясно след срещата с министър Найденов. Ангажимент за сключване на договор с лекари, които да имунизират животните, ще имат самите фермери.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *