Д-р Георгиев: “Не сте сами” показа истината на света

Хората от целия свят научиха истината, че българските сестри в Либия са невинни, благодарение на кампанията „Не сте сами“. Това каза съпругът на Кристияна Вълчева – д-р Здравко Георгиев, вчера. И допълни: Инициативата на в. „Стандарт“, Би Ти Ви и Дарик радио показа, че българите могат да се обединят в защитата на една кауза.

На въпрос, защо се поде антикампания срещу инициативата на „Не сте сами“, д-р- Георгиев заяви: Тези хора просто ревнуват. И допълни: Не мога да разбера, защо кампанията ви не беше подета и от останалите български медии. Д-р Георгиев беше категоричен, че сестрите се нуждаят от подкрепата на българите и тя трябва да продължи. Той обясни, че медиците със затаен дъх следят всички новини и след шествието на 9 февруари надеждата им се е върнала. Вие показахте на момичетата, че не са забравени, защото това за тях беше най-страшното, каза още д-р Георгиев. Той обясни, че когато бил арестуван, се ужасявал от мисълта, че някой може да си помисли, че той или сестрите са детеубийци.

Трябва да се говори и дори да се тръби за ставащото в Либия, защото само тогава политиците ще се размърдат, допълни още медикът.

Таня Красимирова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *