Евро/долар имаше волатилен, но колеблив пазар в петък

Технически анализ за 05.10.2009 08.51.AM

EURUSD

Евро/долар имаше волатилен, но колеблив пазар в петък. Двойката опита да се понижи, достигайки дъно на 1.4483, но намери подкрепа на трендлинията (в оранжево), след което отскочи нагоре до върха 1.4641 и закри на 1.4569. Фактът, че трендлинията на подкрепа още издържа би трябвало да запази възходящия сценарий непокътнат. Нагоре цената изглежда намери съпротива около второстепенната трендлиния (в червено). Тези трендлинии са ключова зона на този етап и се нуждаем от пробив, за да видим по-ясна посока. Пробив над трендлинията на съпротива би трябвало да предизвика по-нататъшен импулс нагоре за тестване на 1.4720 и 1.4850. Пробив под трендлинията на подкрепа би могъл да има по-голямо въздействие в дългосрочна перспектива, с тестване на 1.4440, дори 1.4280 и възходящия сценарий може да бъде сериозно заплашен. Най-близката съпротива се вижда на 1.4650/70. Първата подкрепа е на 1.4575, последвана от 1.4440.

GBPUSD

Паунд/долар също имаше нерешително движение в петък. Двойката опита да да се понижи, като направи дъно на 1.5803, но рязко се вдигна и затвори по-високо на 1.5911. На четиричасовата графика можем да видим, че след пробива под трендлинията на подкрепа (сега станала на съпротива) и като направи дъно на 1.5808, цената се отдръпна по-високо обратно към трендлинията. Това е нормално движение и колкото по-дълго цената остане под трендлинията и 1.6000, за предпочитане е низходящия сценарий. Обаче пробив над трендлинията и последователно движение над 1.6000 би трябвало да предизвикат бъдещ възходящ моментум за повторно тестване на 1.6113. Непосредствена подкрепа е 1.5905. Пробив под може да доведе до низходящ импулс.

USDJPY

Долар/йена направи опит за понижение в петък, достигайки дъно на 88.62, но рязко се покачи нагоре и закри на 89.74. В същото време, мечото продължаване се провали, последвано от важните технически събития, като цената се плъзна над трендлинията на съпротива (в синьо). Макар че е твърде рано за възходящи изгледи, е ясно че низходящия сценарий е в критична фаза сега, като мечия натиск изглежда започва да губи част от силата си. Последователно движение над трендлинията би трябвало да предизвика бичи моментум с цел поне до 90.40. Въпреки това, ако цената отхвърли движението над трендлинията, низходящия сценарий би трябвало да остане непокътнат. Краткосрочна подкрепа е 89.30, последвана от 88.50.

USDCHF

Долар/франк направи значително движение в петък, като цената наруше възходящия канал надолу. Сигналите засега са низходящи с цели поне в района на 1.0250, но пазара е волатилен напоследък, правейки следносрочните изгледи неутрални. Най-доброто място за поставяне на къси позиции е да се изчака цената да се отдръпне по-високо близо до долната граница на бичия канал и ако видим отхвърляне на движение над съпротивата 1.0380, със здрави стопове в случай че цената се върне обратно вътре в канала.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е изготвен от ФК „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *