Евро/долар имаше силна въходяща корекция вчера

EURUSD
Евро/долар имаше силна въходяща корекция вчера, достигайки връх на 1.3144, което е около 50% Фибо ниво на движението от 1.3431-1.2873. На четиричасовата графика имаме убедителни бичи свещи, сигнализиращи за силен натиск нагоре. Сигналите остават възходящи в кратки срокове, особено ако цената направи друг силен пробив над 1.3150, с цел в района на 1.3250. Първата подкрепа е на 1.3060. Пробив под това ниво може да ни отведе в неутрална зона за тестване на 1.3000. Въпреки това, от по-широка гледна точка текущият възходящ моментум е противоположно движение на тренда и само движение над 1.3500 може да стане сигнал за бичи обръщащ сценарий, а силната корекция през последните 3 дни предполага, че сега не е време за къси позиции по тази двойка. Можем да изчакаме търпеливо и да не правим нищо поради противоречивите технически сигнали на различните таймфрейми или агресивните търговци могат да запазят изкупуването на еврото, вземайки предвид краткосрочните силни възходящи очаквания с много стегнати стопове, защото основната низходяща вълна може да се върне по всяко време, тъй като фундаменталните обстоятелства в Еврозоната са все още в негативна перспектива.
GBPUSD
Паунд/долар имаше значителен импулс нагоре вчера, сформирайки голяма дневна свещ и достигайки връх на 1.5780, а закри на 1.5762, давайки по-нататъшно потвърждение за възходящ обръщащ сценарий. Очакванията остават бичи засега с цели в района на 1.5900, преди тестването на 1.6000. Най-близката подкрепа е 1.5650. Пробив под нея може да ни отведе в неутрална зона, като посоката също ще стане неясна.
USDJPY
Долар/йена не успя да продължи възходящия моментум вчера и засега горнага граница на низходящия канал върши добра работа, предотвратявайки по-нататъшния натиск нагоре. Очакванията остават неутрални в близка перспектива. Цената се движи в рейндж от 06 януари без ясна посока и убедителен импулс. Ще остана настрани засега по тази двойка. Предпочитам възходящия сценарий, но се нуждаем от ясен пробив над мечешкия канал за продължаване на бичия сценарий с цел в района на 84.40. Непосредствена подкрепа остава около 82.80, последвана от 82.33.
USDCHF
И долар/франк не успя да продължи инерцията си нагоре, като направи дъно на 0.9661 и затвори деня на 0.9665. Същественото отслабване на долара тази седмица предотврати по-нататъшния възходящ натиск. Търговските сигнали са неутрални в кратки срокове. Нуждаем се от ясен пробив над 0.9800 за продължение на бичия сценарий с цел в района на съпротивата 1.0000. За предпочитане е възходящия сценарий, но пробив под ключовата подкрепа 0.9550 може да стане сериозна заплаха за възходящите изгледи. Ще остана настрани засега.
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *