Евро/долар коректира по-високо вчера

Технически анализ за 15.12.200909.41.AM

EURUSD

Евро/долар коректира по-високо вчера. Макар че възходящата корекция не би трябвало да е изненада за нас след значителното низходящо движение миналата седмица и мечия сценарий остава непокътнат. Както се вижда на часовата графика, цената сформира възходящ триъгълник, който е технически бича фигура и може да е сериозна заплаха за низходящите изгледи, особено ако цената пробие над горната линия на триъгълника (около 1.4680) и наруши трендлинията на съпротива с възходяща цел поне в района на 1.4820/00. Обаче, ако възходящия сценарий не успее и и цената наруши тригълника надолу, се очаква по-нататъшно мечо продължение към 1.4530, дори 1.4450 днес.

GBPUSD

Паунд/долар имаше възходящ моментум вчера, достигайки връх на 1.6324 и затвори на 1.6309. Обаче, всъщност двойката е още в консолидационна фаза като цената сега се движи още в триъгълника. Нуждаем се от пробив от триъгълника, за да видим по-ясна посока. Пробив нагоре би трябвало да се разглежда като сериозна заплаха за мечешките прогнози при тестване на 1.6400, докато пробив под триъгълника може да доведе до потенциално мечо продължаване като целта остава около 1.6113.

USDJPY

Долар/йена опита да се понижи вчера, но трендлинията на подкрепа (в синьо) свърши добра работа, предотвратявайки по-нататъшния низходящ натиск и запазвайки възходящия сценарий валиден, както се вижда на четиричасовата графика. Двойката е в консолидационна фаза и се нуждаем от ясен пробив под трендлинията на подкрепа или над трендлинията на съпротива (в жълто), за да видим по-ясна посока. Пробив под трендлинията на подкрепа би трябвало да е сериозна заплаха за възходящите изгледи с цели поне към 87.35, докато пробив над трендлинията на съпротива би трябвало да се разглежда като бичо продължение към 90.70.

USDCHF

Долар/франк коректира надолу, достигайки дъно на 1.0294 и закри деня на 1.0316. Двойката е в консолидация след значителния импулс нагоре миналата седмица и възходящия сценарий би трябвало да остане непокътнат. Краткосрочните сигнали са неутрални. CCI е в прекупна зона и в посока надолу на дневната графика, индикирайки по-нататъшна потенциална корекция надолу с тестване на 1.0230. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика низходящ моментум за тестване на 1.0120-1.01060 и да се разглежда като сериозна заплаха за бичия сценарий. В посока нагоре, 1.0140 остава потенциална възходяща цел.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *