Евро/долар направи значителна корекция вчера

Технически анализ за 12.10.201010.29.AM
EURUSD

Евро/долар направи значителна корекция вчера като се спусна под бичия канал, както може да се види на четиричасовата графика. Този факт може да се окаже сериозна заплаха за текущия силен бичи изглед. Късите сделки може да се окажат доходоносни в близък план, но е необходимо още малко търпение, преди да съдим за мечо обръщане, въпреки че такова обръщане в момента изглежда потенциално възможно. Еврото имаше силен бичи моментум от средата на септември, така че всяка низходяща корекция е в рамките на нормалното. Настроенията са мечи в близък план, особено ако цената успее да се придвижи значително под 1.3850 с цел 1.3800 и 1.3750. CCI се намира в негативна територия на четиричасовата графика и трябва да остане в това състояние, ако искаме да станем свидетели на убедителен сценарий на мечо обръщане. В посока нагоре, непосредствена съпротива има на 1.3950. Пробив над тази зона ще запази валиден бичия сценарий, и сегашното състояние ще се окаже сценарий на фалшив пробив, като следващата цел в посока нагоре е 1.4028/50.

GBPUSD

Паунд/долар също направи корекция в посока надолу вчера, като се спусна под второстепенния бичи канал, но сега се колебае около долната граница на бичия канал, както се вижда на четиричасовата графика. Настроенията са неутрални в близък план. Нуждаем се от последователно движение под второстепенния бичи канал и 1.5860 за продължение на мечата корекция с тест на 1.5750 и 1.5650. Друго силно движение, което да върне цената обратно в канала, може да доведе до още един фалшив пробив с ре-тест на 1.6000, дори на по-високи нива.

USD/JPY

Долар/йена направи възходяща корекция вчера. Формацията „чук” даде възможност на възходящата корекция да тества 82.87, но основния сценарий остава мечи, особено ако цената пробие под 81.36 с тест на 80.60 и 80.80. Пробив над 82.87 може да доведе до бъдеща бича корекция, дори и до начало на бичо обръщане.

USD/CHF

Долар/франк имаше умерена бича корекция вчера, но все още се движи под „низходящия триъгълник”. Настроенията са неутрални в близък план. Все още се намираме в консолидационна фаза след силен мечи моментум. Основния сценарий остава мечи, но цената продължава да прави по-високи дъна, както се вижда на четиричасовата графика. Движение обратно над триъгълника, може да доведе до бъдеща бича корекция с тест на 0.9778. В посока надолу, все още се нуждаем от ясен пробив под 0.9550 за продължение на натиска на мечките с тест на 0.9450 и 0.9350.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *