Евро/долар не направи значително движение вчера

Технически анализ за 23.02.2010 09.36.AM
 
EURUSD            
 
Евро/долар не направи значително движение вчера. Основния тренд остава низходящ, но както можете да видите на часовата графика, цената все още се движи във второстепенния възходящ канал, индкирайки корекционно движение нагоре, което всъщност е все още непокътнато с техническа цел около 1.3750, но се нуждаем от последователно движение над 1.3650 за продължаване на възходящата корекция. Краткосрочните сигнали са неутрални, но за предпочитане е низходящия сценарий, тъй като настроенията на трейдерите за фундаменталната ситуация в Еврозоната остават негативни. Нарушаване на минорния бичи канал би трябвало да се разглежда като сериозна заплаха за възходящия корекционен сценарий и да продължи низходящия моментум за тестване на 1.3530 преди целта на 1.3400.
 

 
GBPUSD
 
Паунд/долар също не направи показателно движение вчера. Основния тренд би трябвало да остане низходящ и за предпочитане е низходящия сценарий, но както се вижда на четиричасовата графика, цената проби второстепенния низходящ канал, сигнализирайки за потенциална възходяща корекция за тестване на 1.5560. Последователно движение над тази зона би трябвало да предизвика по-нататъшна корекция нагоре към района на 1.5650. Сигналите са неутрални засега. Първата  подкрепа е на 1.5429 (вчерашното дъно). Пробив под нея може да продължи низходящия сценарий с цел 1.5347, дори 1.5250 тази седмица.
 
 
USDJPY
 
Долар/йена имаше низходящ импулс вчера, достигайки дъно на 91.02 и закри на 91.13 след неуспешния пробив над основната трендлиния на съпротива. Този факт би трябвало да запази основния низходящ тренд непокътнат, но както можем да видим на дневната графика, всъщност възходящия корекционен сценарий остава валиден, тъй като цената все още се движи във второстепенния бичи канал. Сигналите са низходящи в близка перспектива с цел 90.50. Пробив под тази зона и нарушение на малкия възходящ канал би трябвало се разглежда като край на възходящия корекционен сценарий поне с тестване на 89.50 и 88.50. Най-близката съпротива е на 91.50. Пробив над това ниво може да ни отведе в неясна зона за търговия.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк не направи значително движение вчера. Мажоритарния тренд остава възходящ, но смятам че сме още в низходяща корекционна фаза, тъй като възходящия канал бе нарушен надолу и сега, както се вижда на часовата графика, цената се плъзна под второстепенната трендлиния на подкрепа с техническа низходяща корекционна цел около 1.0700-1.0600. Въпреки това за педпочитане е бичия сценарий на този етап със стратегия на покупки при спадовете. Непосредствена съпротива е 1.0800, чийто пробив може да стане сериозна заплаха за мечия корекционен сценарий, с цел 1.1000.
 

 
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *