Евро/долар се плъзна под трендлинията на подкрепа

 
 
Технически анализ за 10.09.201009.43.AM
 
 

 
EURUSD                                                                         
Евро/долар се плъзна под трендлинията на подкрепа по-рано днес по време на азиатската сесия. Този факт може да се разгледа като край на техническата възходяща корекция и да предизвика по-нататъшен низходящ натиск за тестване на 1.2588 и 1.2523. Най-близката съпротива е на 1.2700. Пробив над това ниво и движение обратно над трендлинията на подкрепа може да ни отведе в неутрална зона в близки срокове, като посоката ще стане неясна, дори може да покаже сценарий на фалшив пробив, който да доведе до натиск нагоре за тестване на 1.2766 (вчерашният връх). Фундаменталния фокус днес е върху индустриалното производство във Франция. Разочароващи резултати могат да натиснат двойката надолу. От друга страна, добри данни може да дадат подкрепа на еврото, но като цяло мисля че Еврозоната все още е в негативна територия и основния сценарий би трябвало да остане низходящ.
 
GBPUSD
Паунд/долар също имаше значително техническо движение по-рано днес през азиатската сесия, плъзгайки се под възходящия канал, както може да се види на четиричасовата графика. Този факт може да предизвика бъдещ мечешки натиск за тестване на 1.5340 и 1.5296, тъй като бичата корекция може би завършва тук, особено ако цената пробие 1.5370. Обратно движение в канала може да не отведе в неутрална зона, като посоката също ще стане неясна, показвайки сценарий на фалшив пробив и запазвайки възходящата корекция непокътната за ретестване на 1.5475 и 1.5531. От фундаментална страна, вниманието днес ще е върху индекса на производствените цени на входа във Великобритания. По-лоши данни от очакваното могат да отведат двойката по-ниско, докато от друга страна, добри резултати ще окажат подкрепа на стерлинга, но като цяло основния сценарий остава мечешки.
 
USDJPY
Долар/йена опита да се понижи вчера, достигайки дъно на 83.49, но затвори деня по-високо на 83.78 и запази по-високото си движение по-рано тази сутрин, удряйки 84.28. Както казах вчера, отдръпване от историческото ниво 83.35 може да покаже изтощение на мечките и цената сформира нов възходящ канал след като отскочи от тази подкрепа.  Краткосрочните сигнали са възходящи за тестване на 84.82 и трендлинията на съпротива. Пробив над тази зона може да се разглежда като началото на нова възходяща фаза поне в краткосрочна перспектива. В посока надолу, пробив под 83.35 може да продължи низходящия сценарий.
 
USDCHF
Низходящия натиск по долар/франк беше стопиран  и двойката коректира нагоре вчера, както очаквах. По-рано днес, както може да видите на четиричасовата графика, цената продължи възходящия натиск, пробивайки над трендлинията на съпротива, което е сигнал за възможен бичи обръщащ сценарий поне в кратки срокове за тестване на 1.0302. Първата подкрепа е 1.0130. Пробив под това равнище и убедително движение обратно под трендлинията на съпротива може да породят сценарий на фалшив пробив и продължение на мечешките изгледи за ретестване на региона 1.0060/30.
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *