Евролийз Ауто подписа договор за 10 млн. EUR заем от ЕБВР

Евролийз Ауто подписа договора за отпускане на 10 EUR заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха от компанията. Дружеството е лизинговото подразделение на синия чип Еврохолд България АД. Финансирането беше одобрено от ЕБВР на 25 ноември 2009 г.
Според условията на договора компанията майка Еврохолд България трябваше да предостави корпоративна гаранция в полза на дъщерното си дружество. Акционерите на публичната компания са дали зелена светлина за предоставяне на гаранцията.
Усвояването на средствата се очаква да започне преди края на януари. Парите от заема ще се използват за финансиране на нови лизингови договори, като финансирането е насочено към малки и средни предприятия. Целта на ЕБВР е да бъдат подкрепени МСП, засегнати от ликвидната криза в страната.
Очаква се общият размер на финансирането на Евролийз Ауто само за настоящата година да надхвърли 20 млн. EUR. Към 12.30 ч. на днешната сесия книжата на Еврохолд губят 0.22% от стойността си. По позицията на холдинга бяха прехвърлени 5300 лота на нива 1.36 лв. за акция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *