Европа ще следи прилагането на железопътните закони у нас

Приложението на европейското железопътно законодателство у нас ще бъде подложено на мониторинг от Европейската комисия. Това съобщи директорът на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация” Симеон Ананиев. Според него европейското жп законодателство е транспонирано в България по един от най-добрите начини.

„Има писмо от Европейската комисия до България, в което по първия железопътен пакет има три препоръки – да бъдат отстранени пропуските, според тях, в законодателството и, което е по-важно, в самото прилагане”, обясни Ананиев.

По думите му, под мониторинг са всички държави в Европа, без Кипър и Малта, които нямат железници, както и Холандия. Всички останали 24 страни имат такива забележки и са под мониторинг.

„Мониторингът ще е непрекъснат. Ние трябва да доказваме с действия и законодателни мерки, че вършим работа”, каза Ананиев. Според него това не е рестриктивна мярка, а начин на „по-пряко управление от Европа в изграждането и управлението на тази единна железопътна европейска мрежа”.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *