Европейските акции растат въпреки нееднозначните показатели на компаниите

Европейските акции растат, следвайки пазарите в САЩ, но са под петгодишните максимума на фона на нееднозначните финансови показатели на компаниите.

По обед общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се покачи с 0,37 процента, а индексът на „сините чипове“ Euro STOXX 50 – с 0,45 процента. Германският индекс DAX прибави 0,43 процента, британският FTSE 100 – 0,35 процента, а френският CAC-40 – 0,35 процента, съобщава Reuters.

Вчера общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 се повиши с 0,5 процента и може да отбележи през ноември ръст за трети пореден месец. DAX обнови историческия си максимум, също както и американските индекси Dow Jones Industrial Average и S&P 500.

Акциите на португалската търговска верига Jeronimo Martins поскъпнаха с 3 процента след съобщение от компанията, че прогнозира повишение на продажбите си 12-15 на сто в близките три години. Котировките на най-големият в Европа търговец на стоки за дома и ремонти Kingfisher спаднаха с 5,3 процента, доколкото неговата печалба през третото тримесечие съвпадна с долната граница на прогнозите.

Акциите на тютюневите компании Imperial Tobacco и British American Tobacco поевтиняха съответни с 2,7 и 0,8 процента след съобщението, че правителството на Великобритания ще обсъди външният вид на цигарените опаковки и може да забрани върху тях да има търговската мрака на производителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *