Еврото остава под натиск в началото на седмицата

Доларът задържа печалбите си, които натрупа миналата седмица от доклада за заетостта, по време на днешната търговия след официалния празник в САЩ. В петък те бяха затворени заради честването на Деня на независимостта.

Долар/йена е 102.13 при връх в четвъртък на 102.27. Еврото обаче падна до едноседмично дъно срещу зелените пари и може би ще остане под натиск след изявление на представител на ЕЦБ, че лихвите трябва да останат ниски за по-дълъг период от време. Беноа Кюре подтикна също правителствата в еврозоната да свършат своята част от работата, за да се усили икономическия растеж.

Единната валута се търгува на 1.3580 срещу долара, а пазара първоначално се цели в 1.3575, което е първа подкрепа. Кросът евро/йена е на 138.72 при връх миналата седмица на 139.30.

Стерлингът продължава бляскавото си представяне и е на 1.7141 срещу долара и съвсем близо до шест годишния връх от 1.7180. Канадският долар е на 1.0664 срещу южния си съсед и лесно може да го свали до шест месечното дъно от четвъртък на 1.0620.

Австралийският долар не може да преодолее коментарите на председателя на местната централна банка, че валутата е надценена. В момента тя се търгува на 0.9355 срещу американския си съименник. Непосредствена подкрепа е 0.9323, което е 62% корекция на ралито от 29 май до 1 юли.

Днес в еврозоната ще бъдат оповестени индустриалното производство в Германия и настроенията на Стария континент. Ключовите събития тази седмица още включват в сряда данните за инфлацията в Китай и стенограмата от последното заседание на Федералния резерв. Прегледът на лихвите в четвъртък във Великобритания и докладите за печалбите на много компании на Уолстрийт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *