Евтино море през септември

Морето обикновено поевтинява в края на август и през септември. Това правило в туристическия бизнес обаче важи, когато всичко върви по план. Целта е тази година да се удължи максимално сезонът у нас. Тази година обаче е различно – евтиното море се отлага чак за втората декада на септември.

Евтино море! Ето колко ще струва нощувка през септември

От 2020 г. насам в туризма нищо не върви по план. Първоначално проблем се оказа пандемията, ограниченията в пътуванията и страхът, сега пък налице е геополитическият проблем с войната в Украйна и галопиращите цени заради инфлацията. Този сезон не дойдоха и очакваният брой туристи и заради песимистичните прогнози за тежка зима, информира expert.bg.

Цените на хотелите по родното Черноморие тръгват надолу, като поевтиняването е почти наполовина през второто десетдневие на септември и почивката излиза изгодно. Например в сайтовете в интернет има оферта за Приморско, която е за 72 лв./човек, настанен в студио на база „ол инклузив“. За сравнение през юли и август, когато сезонът е най-активен цената е била 130 лв./човек. Така за седмична почивка за двама вместо 1820 лв. ще платите само 806 лв. Освен че цената е 72 лв., при направена резервация до 15 септември има допълнителна отстъпка от 20% и тя става до 57 лв./човек.

Друга такава оферта е за двойна стая в хотел в Обзор с първоначална цена 195 лв./човек, като от началото на септември цената пада на 135 лв., като има допълнителна отстъпка от 10%, или малко над 120 лв. Към края на септември цената на нощувката пада до 70 лв. В цените са включени „ол инклузив“ обслужване, безплатни чадър и шезлонг на плажа и басейна, аквапарк, който работи до 15 септември, застраховка и туристическа такса.

Нощувка за 10 лв. на вечер

Много българи с ограничени възможности са любопитни има ли някъде в летните ни курорти евтини нощувки за 10 лв. през септември. Немалко са и хората, които задават този въпрос в групите за почивки в България в социалните мрежи. Отговорите са красноречиви: „Извинявайте, но тази сума е обидна и няма да покрие дори прането, почистването и тока на собственика. Освен това, има и доста хора, които имат възможност, но просто извиват пръсти. Няма да се научим точно на обратното – да ни се подиграват за труда, а ние да не разбираме.“; „А не искате ли по 1.50 лв.“; „Има, да – под небето на плажа – хотел „Звездоброй“; „Има да, просто се разровете и потърсете. Ние наехме студио за 4-ма за 40 лв. на ден за началото на септември, за юли и август цената е 55 лв.“; „Виждала съм обяви за стаи по 20-30 лв. Отделно на всяка автогара стоят възрастни хора и предлагат стаи със сигурност не искат повече от 20-30 лв.“.

Евтино море с отстъпки до 30% за юли и август - Труд

Изключително малък е шансът да се намери нощувка за 10 лв. на човек. Особено в хотел или в къща за гости. Преди няколко години беше възможно, но вече не. За хората с ниски възможности може би къмпингът е вариант. Има и много бунгала на все още поносими цени.

От 500 на 204 лв. падат и цените на нощувките в хотелите в Гърция от края на август до началото на октомври. Такава е цената на двойна стая с включена закуска и вечеря, чадъри и шезлонги на плажа, басейни и много други. Освен това безплатно се настаняват деца до 12-годишна възраст, които може да са до две в една стая. Единственото изискване е престоят да е поне 3 нощувки. Хотелиерите предлагат и като бонус безплатен обяд за деца до 12 години.

Подобна е и ситуацията и в Халкидики, Гърция, където може да бъде резервирана „ол инклузив“ ваканция за 272 лв./ден в 5-звезден хотел, вместо за 600 лв. на Касандра. В цената са включени нощувка за двама възрастни, плюс дете до 12 г., безплатни чадъри и шезлонги на морския плаж и басейни.

Ваканция в Турция през септември, дори в края на месеца, е сред най-желаните за българи. Причината е, че цените са доста атрактивни в сравнение с пика на сезона и дори спрямо българските курорти. Около 1,4 млн. българи са посетили Турция през януари-юли, сочат данни на Министерството на културата и туризма на страната, съобщава вестник „Хюриет“.

Над 23 млн. са чуждестранните туристи, което е сериозно увеличение от 128%, спрямо предходната година, показват данни на турското ведомство. Очаква се през есенните месеци пътуванията от България да се увеличат, тъй като там летният сезон е много по-дълъг. В момента от 11 септември се предлага нощувка на база „ол инклузив“ за 182 лв. в луксозен хотел в Бодрум. Цените за края на август и началото на септември пък са с допълнително намаление от 10%, а до началото на октомври отстъпката расте до 35%.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *