Едва 6% от компаниите в България имат етичен кодекс за корпоративна социална отговорност

Едва шест на сто от компаниите в България имат етичен кодекс за корпоративна социална отговорност, сочи проучване, представено на тематичен семинар в Истанбул. Той се провежда по инициатива на турската конфедерация на работодателските организации. Участват представители на България, Азербайджан, Хърватия, Македония, Румъния, Сърбия и Черна гора.

Целта на форума е обсъждане и обмяна на опит между фирми и компании по прилагането на дейностите по корпоративната социална отговорност и тяхното отчитане пред обществото, както и предоставяне на нефинансова информация.

Резултатите от проучването за България беше представено отГабриела Димитрова, член на Надзорния комитет по проект „Корпоративна социална отговорност за всеки“ и директор „Международно сътрудничество“ в Българската търговско-промишлена палата.

Огласено беше, че повечето компании в България възприемат КСО като почтено бизнес поведение, отговорност към служителите и поведение против корупцията. Две трети от участниците в проучването имат дейности, свързани с корпоративната социална отговорност, но само 6 на сто от тях имат етичен кодекс.

Съобщено беше, че националният доклад на България за КСО ще бъде публикуван и разпространен на интернет страницата на проекта и на страниците на работодателските организации в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *