Един убит при престрелка между полицията и магистрална банда

© Снимка:БГНЕС

Мъж е убит малко след полунощ при престрелка между полицията и членове на група за магистрални грабежи, отвлякла турски гражданин край Вакарел. Пред „Хоризонт“ главният секретар на МВР – Калин Георгиев, даде повече информация по случая. Турският гражданин бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел. Междувременно били засечени от служители на ОДМВР-София. Грабителите открили огън с автоматично оръжие срещу полицаите.
Простреляният е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Бил е с маска и бронежилетка. Съучастникът му успял да избяга и засега се укрива.
Турският гражданин е изплашен, но в добро физическо състояние. В автомобила на нападателите са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че престъпната група е свързана с нашумялата преди години магистрална банда, известна като „Крокодилите“.
„Полицейският автомобил е надупчен с автомат „Калашников“. Полицаите, естествено, че реагират на тази стрелба и лицето, което е карало лекия автомобил, е простреляно с рана в главата, като мога да кажа, че лицето при стрелбата е било с маска на главата, с полицейска маска, с полицейски атрибути, с две радиостанции, с пистолет с патрон в цевта, с цял сак патрони за калашник. Въоръжен е избягалият с автомат, с който всъщност е отправил стрелбата към полицейския автомобил. Баретите са включени в тази операция, и жандармерията. Ние издирваме три-четири лица. Това, което мога да кажа, че Богровеца, който беше убит тази нощ, Димитър Митрев, е част от организираната тежка престъпна група за грабежи на територията на магистралите на територията на страната, така че са съпричастни към тези „Крокодили“. Всичките полицаи, които днес участваха, те бяха в готовност и в акция от последните няколко месеца от това, което сме създали като организация на работа. И в петък имах среща с турския посланик и той постави като един от сериозните проблеми, които стои пред България, това са грабежите, които се извършват над турските граждани. Ние трябваше да предприемем абсолютно респектиращи адекватни действия, за да можем един път завинаги да можем да спрем с този тормоз, който прави тази група на всички преминаващи чужди граждани през територията на страната“, заяви министър Цветанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *