Една сделка на стойност 15 млн. лева с книжата на Агро Финанс АДСИЦ формира оборотa на БНБ

Родните индекси завършиха предимно в зеления сектор, като изключение направи само BGREIT, а най-висок ръст от 0.41% до 456.9 пункта записа SOFIX .

Днес на Българска фондова борса се сключиха сделки на обща стойност от над 15 млн. лева, но по-голямата част от оборота за деня беше формирана в края на сесията от една пакетна сделка с книжата на „Агро Финанс” АДСИЦ. Близо 6.5 млн акции на компанията се продадоха при цена от 2.345 лева за един брой.
На второ място за деня се наредиха книжата на „Софарма” АД, които отстъпиха с 0.76% до 3.245 лева за една ценна книга.
Поевтиняване от 7.95% до 1.887 лева за брой претърпяха дяловете на „Елхим Искра” АД, а слаби понижения до един процент записаха „Албена Инвест Холдинг” АД, „Проучване и добив на нефт и газ” АД и привилегированите книжа на „Химимпорт” АД.
Най-голям скок за деня отчетоха акциите на „Трансинвестмънт АДСИЦ, които повишиха пазарната си капитализация с 13.64% до цена от 2.5 лева за брой. По-скромни ръстове до един процент реализираха „Адванс Терафонд АДСИЦ, „Асенова крепост” АД и „Химимпорт” АД.
И днес за втори пореден ден станахме свидетели на засилена активност на пазара на компенсаторни инструменти, където се сключиха сделки на обща стойност от над 181 хил. лева. Жилищните записи и земеделските бонове поскъпнаха съответно до 40 и 52 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи останаха без промяна в пазарната си оценка от 40 стотинки за брой.
На европейските пазари не наблюдавахме значителни промени, а американските борси отново започнаха деня с понижения благодарение на слабите данни за заетостта и липсата на прогрес при решаването на кризата с бюджета и тавана на държавния дълг на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *